SİYASAL MECRANIN MÜNAFIKLARI VE SEÇİM
Kişi inandığı değerlerin toplum tabanında yaygınlaşması için verdiği mücadele bireysel haklardandır. İlahi kaynaklı dinleri ve ideolojileri takip eden müntesiplerinin fikirsel mücadelesi insanın varlığıyla başlar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğuda yaptığı mitinglerde Kuranı Kerimin Kürtçe mealini ısrarla gündeme getirerek bu sevincini halkla paylaşması inandığı değerlerin yaygınlaşımı mücadelesi olarak değerlendirilebilir. Recep Tayyip Erdoğan kendi ifadesiyle Kuranı Kerim’i hayat kaynağı olarak algıladığını ifade ettiği için bu sevincini bu meyyalde değerlendirmek gerekir.
İslami-Kuranı Kerimi değil de bir başka ideolojiyi önceleyen kişilerin bu tavrı anlamaması ya da anlayamaması kendi inandıkları değerlerden kaynaklanacağı gibi, ideolojik çıkarların öncellenmesinden de kaynaklanabilir.
İnandıklarını yaşamak ve toplumda yaygınlaştırmak insan hakki iken, aksi tavırlarda bulunmak ise ikiyüzlülüktür. İslami isimlendirme ile ‘MÜNAFIK’, seküler tabirle de ‘DÜALİZM’ dir. İnanılmayan gerçekliklerin ifadesi İslam’da aşağılanan bir söylem ve eylemdir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerde Kuranı Kerimin Kürtçe mealininin tanıtımını siyasal propaganda malzemesi olarak değerlendirmesi siyasal saplantı olarak görülebilir. Nihayetinde insanlar fikir teatilerinde bile iddialarını dayandırdıkları referansla anarlar. Kimileri ifade ettikleri fikirlerini ideolojik inançlarıyla güçlendirmeye çalışırken, kimileri de Kuran ve Sünnet eksenli destekle değerlendirmelerde bulunur.
İslam’a karşı yapılan onlarca hakarete sessiz kalan, hatta dinin bizzat kendini ve Yüce Yaratıcıyı yok sayan görüşlerle ortaklaşarak manevi değerleri vitrin malzemesi yapan, Van’daki İslam dışı afişlere ve söylemlere tepkisiz kalan insanların, Cumhurbaşkanının mitinglerde Kuran Kerim’in Kürtçe mealinin sevincini, halkla paylaşımını eleştirenleri ve bu sevinç paylaşımını münafıklıkla itham edenleri, İslami hassasiyeti olanlar MÜNAFIKLIK' olarak değerlendirir.