12 Kasım 2017
NEDEN YYÜ REKTÖRÜ PROF. DR. PEYAMİ BATTAL?
‘Neden Peyami Battal ?’ sorusuna verilecek onlarca cevaptan önce hatırlamak gerekirse ‘Kentin dinamikleri ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasındaki kopukluğu’ ‘ Yüzüncü Yıl Üniversitesinin kentten kopuk yaşadığı’ tartışmaları yıllarca süre gelmişti.

NEDEN YYÜ REKTÖRÜ PROF. DR. PEYAMİ BATTAL?

 

‘Neden Peyami Battal ?’ sorusuna verilecek onlarca cevaptan önce hatırlamak gerekirse  ‘Kentin dinamikleri ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasındaki kopukluğu’  ‘ Yüzüncü Yıl Üniversitesinin kentten kopuk yaşadığı’ tartışmaları yıllarca süre gelmişti.  

 

Şu an anlamını yitirmiş olsada yıllarca devam ede gelen tartışma sarmalında kimileri ‘Kentin dinamiklerinin üniversiteden kopuk yaşadığını’ diğer kesim ise ‘Üniversite yönetiminin kentin dinamiklerinden uzak durduğunu’ iddia ediyordu. Kimin kimden uzak durduğu tartışmaları sürerken, aradaki geçişgenlik sağlanamamasının tek kaybedeni ‘Kentin gelişimiydi’ 

 

‘Bilgi-Tecrübe’ ‘Bilgi-Kapital’ ‘Bilgi-Kimlik’ ‘Bilgi-Gelenek’ ayrışıklığı, şu an kentte yaşanan her türlü çarpıklığın temel nedeni olarak kabul edilebilir.

 

Neden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal sorusuna verilecek cevaba buradan devam edebiliriz.

 

1 Haziranda Van’da düzenlenecek ‘En kalabalık kahvaltı’ rekor denemesinin İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında hazır bulunan Sayın Battal yönetimindeki YYÜ’nün kent için yapılan bütün olumlu çalışmalara verdiği destek ve katılım gözden kaçmıyor.

 

Milletvekilleri, Kentin Valisi, Kentin belediye başkan vekili, işin organizatörü VAN TSO yönetiminin Van’da düzenlenecek ‘Rekor Kahvaltı’  programının İstanbul’daki basın toplantısına katılımı ile YYÜ Rektörü Sayın Battal’ın katılımını aynılaştırmak doğru olmayacağı gibi bir gerçekliği de gözden kaçırır. O gerçeklik şu ki, Sayın Battal’ın,  yıllarca süre gelen ‘Kent-Üniversite’ kopukluğunu tamamen ortadan kaldırmasıdır.  Birde,  Sayın Battal dışındaki katılımcıların orada bulunmaları zaruretken, Sayın Battal’ın katılımının tamamen destek amaçlı olduğunu gözden kaçırmamak gerekir.   

 

YYÜ-BELEDİYE, YYÜ-VALİLİK, YYÜ-OSB, YYÜ-VAN TSO,  YYÜ-KURUM VE KURULUŞLAR, YYÜ-STK VE DERNEKLER arasındaki faaliyetlerin daha da belirginleştiğini ve ortak aktivitelerin artarak devam ettiğine şahit oluyoruz. Bu aktivitelerin son iki yönetim döneminde daha da belirginleşmesi, son iki döneme damga vuran kişinin de (bir önceki dönemde rektör yrd) Sayın Battal olduğu gerçekliği var.  

 

YYÜ Kampüs yerleşkesinde yapılanlar onlarca yazı konusudur. Kısaca yazarsam, şu an YYÜ’nün her tarafında harıl harıl bir çalışma var. Her taraf inşaat haline getirilmiş.  Yeşillik olmaz deniyordu, her taraf yeşile dönmüş. Fay hattı var deniliyordu. Onun için yeni binalar yapamıyoruz denilmişti. Bakıyoruz ki, yeni bölümler için çok modern binalar yapılıyor. Çalışanları için birinci etap TOKİ binaları bitirilmiş, istek üzere ikinci etap temeli atılmak üzere.  Yürüyüş alanları, sahildeki çalışmalar, yeni yollar ve ötekiler.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi kentin gelişimine ve değişimine katkı sunarken, Üniversitede kente yakışır hale getiriliyor. Yazımı uzatmamak için kısaca anlatmaya çalıştığım gelişmelerin ve değişimin mimari, yapılan hizmetlerde izi ve emeği olduğu için ‘Peyami Battal’ en doğru cevaptır. 

Yorum Ekle



M.SALİH GEÇKEN
Copyright, 2017 © M. Salih Geçken - Kisisel Web Sitesi